image
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul României, Viorica Dăncilă: Nu demisionez; Opoziţia să depună moţiune de cenzură

Premierul român Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, la sediul PSD, că nu demisionează, pentru că românii au încredere în actualul guvern şi a spus că opoziţia poate depune moţiune de cenzură.

„Românii au încredere în guvern. S-a votat pentru europarlamentare, nu s-a votat pentru parlamentare. Dacă într-adevăr se vrea demiterea Guvernului, se depune moţiune de cenzură. Dacă trece, atunci Guvernul pleacă”, a afirmat Viorica Dăncilă, citată de News.ro.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Dăncilă a respins categoric varianta demisiei.

„Categoric nu. Dl preşedinte Iohannis m-a obişnuit cu acest mod de abordare, cred că e a douazecea oară când cere demisia premierului şi a Guvernului. Asta nu înseamnă că noi spunem da. Guvernul poate cădea în urma unei moţiuni de cenzură, prin votul Parlamentului. Dacă se întâmplă aşa, atunci trebuie să respectăm votul Parlamentului. Dacă nu, vom continua guvernarea, vom continua să venim cu măsurile pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare”, a afirmat Dăncilă.

Ea a precizat că nu a fost contactată de preşedinte sau de vreun reprezentant al altor partide.

Întrebată dacă este de părere că e posibil ca o moţiune de cenzură să treacă, Viorica Dăncilă a răspuns: „Greu de spus, greu de spus, dar eu am încredere că nu va trece şi spun acest lucru pentru că una este votul pentru alegerile europarlamentare, una este majoritatea pe care o avem în Parlamentul României şi eu cred că o moţiune nu va trece. Acum să vedem dacă opoziţia vine cu un program, pentru că dacă depune moţiune de cenzură trebuie să vii şi cu un program de guvernare, şi cu un candidat de prim-ministru. Să vedem dacă opoziţia poate face acest lucru şi dacă poate coagula o majoritate în Parlamentul României”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: