image
Sursa foto: jurnal.md

Filat a depus trei plângeri pe numele lui Igor Popa - la Procuratură și la Uniunea Avocaților

Liderul PLDM, Vladimir Filat, a depus astăzi la Procuratura Generală două plângeri pe numele fostului său avocat, dar și o cerere privind eliberare de informații, referitor la acuzațiile lui Popa precum că fostul premier ar fi făcut denunțuri pe numele unor foști colegi de partid și oameni de afaceri.

Totodată, Filat a depus o plângere și la Uniunea Avocaților, cerând ca Popa să fie sancționat disciplinar.

Mai exact, Vladimir Filat a depus la PG:

- Plângere împotriva cetățeanului Igor Popa privind pornirea urmării penale în baza art. 177, 178 alin. 2) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată;

- Plângere în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta, pentru stabilirea adevărului;

- Cerere privind eliberarea informației asupra faptului dacă a depus vreodată denunț împotriva unei persoane.

Totodată, a depus plângere la Uniunea Avocaților din Republica Moldova prin care a solicitat examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților.

„Sper foarte mult că Procuratura Generală, cât și Uniunea Avocaților vor acționa promt, pentru a pune capăt unei ilegalități. Înțeleg că Procuratura Generală are priorități și dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluționeze, însă această situație creată de către Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate”, afirmă Filat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: