image
Sursa foto: Jurnal.md

Guvernarea, pusă pe jar; Johannes Hahn: După anularea alegerilor, Pavel Filip mi-a trimis un SMS

Comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn, susține că după după anularea alegerilor din Chișinău a primit un SMS de la premierul Pavel Filip în care acesta s-a arătat îngrijorat de faptul că Uniunea Europeană ar putea să nu acorde ajutor financiar Republicii Moldova.

„Johannes Hahn a afirmat că după ultimele evoluții premierul Pavel Filip i-a trimis un mesaj SMS, „pentru că se teme că aceasta va avea un impact asupra livrării primei tranșe de asistență macrofinaniară” (pentru R. Moldova). Hahn a anticipat că acest efect ar putea exista, dar nu poate da detalii, fiindcă evoluțiile de la Chișinău sunt „recente”, și că avea „cu siguranță” legătura cu Filip săptămâna aceasta”, scrie Radio Europa Liberă.

Hahn a mai spus că în SMS-ul său Filip s-a referit la „separarea puterilor” în stat.

În privința asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova, comisarul european a spus că ultimele evenimente de la Chișinău s-au soldat deja cu „stoparea procedurii” și că situația va fi analizată la Bruxelles, alături de chestiunea mai veche a schimbării sistemului de vot în Moldova, așadar în cadrul unui „pachet de chestiuni”.

Întrebat dacă Moldova ar putea să nu primească la toamnă prima tranșă din asistența de 100 de milioane de euro, Hahn a spus că nu vrea să „speculeze” și a repetat că Bruxelles-ul este „surprins” de ultimele evenimente de la Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: