image
Sursa foto: privesc.eu

Ce spune Johannes Hahn despre sincronizarea opiniilor UE, SUA și Rusiei în privința noului Guvern de la Chișinău

Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, aflat în vizită la Chișinău, a comentat opiniile similare pe care le-au avut Uniunea Europeană, Statele Unite și Rusia în privința legitimității noii puteri de la Chișinău.

„Se pare că Europa, Federația Rusă și Statele Unite au, fiecare în parte, aceleași viziuni în privința situației din Republica Moldova. Desigur, dacă există o minimă abordare rațională, orice partener și-ar dori ca aici să existe un guvern robust, stabil și orientat spre reforme, care acționează în interesul cetățenilor, luptă împotriva oligarhizării, care insistă pe libertatea de expresie și promovează reformele necesare pentru un sistem judiciar transparent și funcțional”, a declarat Hahn la Europa Liberă.

„În aparență, aceste viziuni sunt împărtășite și de jucătorii politici-cheie. Ni se pare firească această abordare, însă nu aș interpreta-o prea mult. Urmează să vedem cum vor evolua lucrurile aici, în țară. Acum este important ca actualul guvern să primească suportul necesar, inclusiv din afară”, a adăugat comisarul european pentru Extindere.

Precizăm că, în cadrul unei conferințe de presă, susținută ieri împreună cu premierul Maia Sandu, Johannes Hahn a declarat că Uniunea Europeană este gata să pună la dispoziție noii guvernări de la Chișinău toată asistența și experții de care are nevoie, iar asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova ar putea fi deblocată deja din toamnă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: