image
Sursa foto: jurnal.md

Deputatul Șor nu ridică plăți salariale și compensatorii din ianuarie 2020; Nu a oferit nicio explicație de ce lipsește

Deputatul Ilan Șor nu ridică plăți salariale și compensatorii din 1 ianuarie 2020, acestea fiindu-i suspendate. Iar din iunie până în decembrie 2019, de când nu a mai apărut în spațiul public, fiind anunțat în căutare națională și internațională, Șor a fost sancționat pentru 26 de absențe, conform Regulamentului Parlamentului.

Ilan Șor nu a precizat motivul absențelor sale de la ședințele organelor de lucru ale Parlamentului, precizează Secretariatul legislativului într-un răspuns pentru IPN.

Conform Regulamentul Parlamentului, absența fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la trei ședințe ale Parlamentului sau ale comisiei permanente din care face parte se sancționează cu pierderea a 50% din salariu și din indemnizația lunară neimpozabilă pentru transport. Pentru patru și mai multe absențe se aplică coeficientul de 75%.

Din iunie 2019, deputatul Ilan Șor nu a mai apărut în spațiul public, acesta fiind anunțat în căutare națională și internațională. În presă s-a vehiculat că încă la 14 iunie, 2019 în ziua în care PDM a plecat de la guvernare, acesta ar fi părăsit R. Moldova cu un avion privat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: