image
Sursa foto: mai.gov.md

FOTO // Autospeciale și echipamente IT pentru polițiștii din Ialoveni, proiect transfrontalier finanțat de UE

Trei autospeciale operaționale pentru echipe de reacționare rapidă și 25 de seturi de echipament IT au fost transmise Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

Președintele raionului Ialoveni, Mihai Silistraru, a precizat că transmiterea autospecialelor și a echipamentelor IT are loc în cadrul proiectului „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași”, cu finanțarea Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. În cadrul proiectului, aproape toți polițiștii din raion au beneficiat de instruiri moderate de colegii din România.

Prezent la ceremonia de transmitere, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a detaliat că cele 25 de seturi de echipamente IT, donate Inspectoratului de Poliție Ialoveni, reprezintă calculatoare, copiatoare, imprimante, toate de ultimă generație. „Valoarea materială a acestor echipamente nu este atât de importantă. Cred că mai important pentru Dumneavoastră a fost faptul că ați avut ocazia să mergeți în România, să intrați în contact cu colegii Dumneavoastră, să schimbați impresii, să schimbați idei, să vă informați unii pe alții despre practicile pe care le uzitați în munca de zi cu zi și să contribuiți efectiv la consolidarea podurilor de legătură dintre România și Republica Moldova”, a spus diplomatul român.

Tot la Iași urmează să aibă loc conferința de finalizare a acestui proiect.

Prezentă la eveniment, Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco, a subliniat că autospecialele și echipamentele respective vor face ca munca polițiștilor să fie mai operativă și mai eficientă.

mai.gov.mdmai.gov.md
mai.gov.mdmai.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: