Breaking News

image
Sursa foto: GettyImages

O femeie a fost condamnată la închisoare pentru că și-a dus fiul de 2 ani în zona controlată de jihadişti în Siria

Un tribunal din Suedia a condamnat luni o femeie la trei ani de închisoare pentru răpirea fiului său şi ducerea acestuia într-o zonă din Siria controlată de gruparea jihadistă Stat Islamic, relatează Agerpres.

Femeia, o palestiniancă de 31 de ani născută în Suedia, a părăsit oraşul suedez Landskrona în august 2014 împreună cu fiul său, pe atunci în vârstă de aproape 2 ani.

Tatăl copilului, de care femeia divorţase, a fost de acord ca aceasta să meargă cu băiatul în Turcia pentru o excursie. Totuşi, justiţia suedeză a descoperit că femeia a intrat fără permisiunea tatălui copilului pe teritoriul Siriei controlat de Stat Islamic.

Tribunalul districtual din oraşul Lund, din sudul Suediei, a decis că femeia a rămas voluntar în Siria, instanţa respingând declaraţia ei conform căreia intenţionase doar să facă o scurtă vizită în Siria din motive religioase.

Femeia, care s-a radicalizat înainte de a părăsi Suedia, afirmase că a fost forţată să rămână în Siria împotriva voinţei sale, întâi de militanţii Stat Islamic până la finalul lui 2017 şi ulterior de forţele kurde care controlau tabăra de refugiaţi Al-Hol, din nord-vestul Siriei.

Ea s-a căsătorit în Siria la o lună după sosirea acolo şi a avut două fiice cu noul său soţ, un luptător străin tunisian. Postările sale pe Facebook sugerau că nu intenţiona să se întoarcă în Suedia, a explicat tribunalul din Lund.

Instanţa a adăugat că femeia avea cunoştinţă de conflictul din Siria şi de metodele violente ale grupării teroriste atunci când a plecat spre această ţară. Călătorind în Siria, ea nu a permis contactul între fiul său şi tatăl acestuia. Anul trecut femeia a scăpat din tabăra Al-Hol şi a ajuns în Turcia alături de cei trei copii ai săi, ulterior fiind repatriată în Suedia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: