image
Sursa foto: doc.ro

OMS estimează că persoanele din categorii vulnerabile vor avea nevoie de un rapel anual împotriva Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) prognozează că persoanele cele mai vulnerabile la COVID-19, cum ar fi vârstnicii, vor trebui să se vaccineze anual pentru a fi protejaţi împotriva tulpinilor de COVID-19, se arată într-un document.

Estimarea este inclusă într-un document care va fi discutat zilele acestea la o întrunire a consiliului de administraţie al Gavi, alianţă pentru distribuirea vaccinului care conduce, alături de OMS, programul COVAX. Prognoza poate fi modificată şi este asociată cu alte două scenarii mai puţin probabile.

Producătorii de vaccinuri Moderna şi Pfizer, împreună cu partenerul său german BioNTech, au fost vocali cu privire la faptul că lumea va avea în curând nevoie de doze suplimentare pentru a menţine un nivel ridicat de imunitate, dar dovezile pentru acest lucru sunt încă neclare.

Documentul arată că OMS consideră vacinarea anuală pentru indivizii cu risc ridicat şi vaccinare odată la doi ani pentru populaţia generală ca scenariu de bază.

În scenariul de bază se estimează că ar urma să fie produse că 12 miliarde de doze de vaccin COVID-19 la nivel global anul viitor, scrie descopera.ro

Această cifră ar fi puţin mai mare faţă de prognoza de 11 miliarde de doze pentru acest an, citată de Federaţia Internaţională a Producătorilor şi Asociaţiilor Farmaceutice (IFPMA).

Într-un scenariu pesimist, OMS spune că producţia va fi de 6 miliarde de doze anul viitor, din cauza reglementărilor stricte pentru vaccinuri noi şi a problemelor de fabricaţie a celor existente.Acest lucru ar putea afecta necesarul de doze pentru a combate variantele.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: