image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Alaiba, despre declarațiile lui Odnostalco la emisiunea lui Soloviov: „El nu e ucrainean, e vată”

Declarațiile deputatului socialist Vladimir Odnostalco făcute pentru propagandistul Kremlinului, Vladimir Soloviov, pot fi înțelese mai bine dacă sunt ascultate pe fonul imaginilor orașelor distruse din Ucraina: Bucea, Irpin și Mariupol. Te ajută să înțelegi lipsa de compasiune a acestuia. Opinia aparține deputatului PAS, Dumitru Alaiba și a fost expusă într-o postare pe facebook.

Ca să înțelegeți cât de mizerabili sunt acești oameni, dacă tot le ascultați declarațiile prin conferință de presă, nu-i priviți pe ei. În loc, cât ei vorbesc priviți imagini din Bucea, Iprin, Mariupol și altele. Vă va ajuta să înțelegeți cât de departe sunt alde Odnostalko de o simplă compasiune. Eu ieri am privit aceste două imagini și am ascultat intervenția lui de 16 minute de la Soloviov. Nivelul dezgustului nu îl pot reda în cuvinte”, menționează Dumitru Alaiba.

Deputatul mai observă că socialistul a avut și tupeul să afirme că este ucrainean.

Eu tot sunt ucrainean pe o pătrime. Bunica a fost etnică ucraineancă din nordul Moldovei. În aceste două luni toți noi suntem puțin ucraineni. Toată lumea liberă simte durere de la ceea ce se întâmplă în Ucraina. De la ororile comise asupra oamenilor nevinoveți. Odnostako însă nu e ucrainean. Odnostalko e vată”, a conchis Alaiba.

O reacție la ieșirea scandaloasă a socialistului a avut și moderatorul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, Alexandru Cozer.

„Sunteți revoltați de ieșirea mizerabilă a lui Odnostalco la propagandistul nr.1 al planetei, Soloviov? Vreo 80% din revoltă trebuie îndreptată și către justiția noastră, care permite ca aceste specimene să ajungă să facă asemenea declarații. Numai cât face căsătoria fictivă a lui Odnostalco cu Radvan, din 2011, pentru a-și trage un teren la Stăuceni. Sau mă întreb ce se mai întâmplă cu acuzațiile actualei ministre a Sănătății, Ala Nemerenco, din 2019, făcute chiar de la tribuna Parlamentului, precum că Odnostalco ar fi avut interese corupte la Agenția Medicamentului? Unde sunt sesizările? Unde sunt anchetele? Unde sunt dosarele? Dodon, Odnostalco și alții din gașca de corupți vor continua să submineze securitatea națională a statului, pentru că nu au fost nici într-un fel sancționați pentru subminarea economică la care au supus Moldova de-a lungul timpului. Sat fără câini...”, a conchis jurnalistul.

O opinie similară a avut și fostul deputat Iurie Reniță, care s-a întrebat de ce tace PG și ANi, inclusiv despre implicarea lui Odnostalco, Dodon, Furculiță și alți socialiști în dosarul Bahamas.

Și deputatul PAS Oazu Nantoi a criticat ieri, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, declarațiile lui Odnostalco. „Este un papagal putinist care vrea să ofere argumente pentru o invazie a Rusiei în Republica Moldova”, a spus Nantoi despre Odnostalco.

Amintim că deputatul socialist Vladimir Odnostalco, a susținut în direct la o televiziune din Rusia tezele lui Vladimir Soloviov și chiar i-a dat dreptate propagandistului rus când acesta a spus că „Republica Moldova poate fi ruptă în bucăți”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: