image
Sursa foto: facebook.com/dodon.igor

Legea celor 600 de lei juruiți de Plahotniuc în campanie a trecut de Președinție; Dodon: „Am promulgat în regim de urgență”

Șeful statului a promulgat, și nu oarecum, dar în regim de urgență, legea care instituie acordarea unui suport unic de 600 lei pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat, așa cum a promis oligarhul Vladimir Plahotniuc în campanie electorală.

„În adresa instituției prezidențiale au parvenit, spre promulgare, nouă legi adoptate pe data de 7 martie, prin procedura angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului. Am identificat legile cu impact social pe care le-am promulgat în regim de urgență. Este vorba despre: Legea care instituie acordarea unui suport unic în sumă de 600 lei pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum lunar nu depășește 2000 de lei; Aprobarea legilor privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019 și Legii cu privire la bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, care prevăd mecanismul de plată a suportului unic; Legea care prevede modificarea mecanismului de indexare a pensiilor din sistemul public de pensii; a Legii pentru modificarea Codului muncii, menită să elimine unele lacune legate de salarizarea unor categorii de angajați; Legea pentru modificarea Legii cu privire la oamenii de creație și la unitățile de creație care prevede intensificarea măsurilor de protecție socială a persoanelor cu merite deosebite față de stat, decorate cu „Ordinul Republicii” și care sunt beneficiari ai indemnizației de merit”, a anunțat Dodon.

Referitor la legile cu caracter economic, înaintate spre promulgare, președintele a spus că acestea „sunt încă la examinare”.

Amintim că, săptămâna trecută, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru nouă proiecte de legi. Se întâmpă în condițiile în care Parlamentul nu poate se voteze legi organice, întrucât i-a expirat deja mandatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: