image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon sare la gâtul judecătorilor CC: „Au mers pe calea uzurpării puterii în interesul Maiei Sandu”

Fostul președinte Igor Dodon susține că decizia Curții Constituționale din 15 aprilie a fost luată în favoarea Maiei Sandu. „Curtea Constituțională a discreditat statul de drept în țara noastră, a mers pe calea uzurpării puterii în interesul președintelui Maia Sandu”, a declarat Dodon în vlogul său săptămânal.

Acesta a menționat că a convocat astăzi dimineață la Parlament ședința PSRM-ului și a decis că vor înainta în legislativ un proiect de hotărâre.

PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți Manole, Șova, Roșca în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și vom cere demisia lor. Aceștia au acționat sub presiunea actualului președinte. De ce a mers Maia Sandu la CC ieri? Asta dă dovadă de presiune. Eu cred că Parlamentul trebuie să dea vot de neîncredre acestor trei judecători. Ei sunt judecătorii Maiei Sandu și a Blocului ACUM. Parlamentul nu a votat-o pe Domnica Manole la funcția de președinte a CC-ului”, spune Dodon.

Liderul PSRM susține că partidul său este gata de alegeri anticipate și este sigur că vor câștiga mai multe mandate decât PAS în viitorul legislativ.

Noi suntem pregătiți de alegeri anticipate, noi avem cei mai mulți primari, stafuri, reprezentanți în sute de primării, raioane, peste tot. Noi vom câștiga alegerile anticipate, vom avea mai multe voturi decât Maia Sandu, suntem cei mai pregătiți. Noi ajutăm oamenii, discutăm cu ei, de asta ei văd la conducere doar pe socialiști”, a punctat Dodon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: