image
Sursa foto: CNN

ANSP: La nivel mondial au fost înregistrate 614 cazuri de coronavirus confirmate prin laborator

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică spun că în Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus. Tot ei informează că a nivel mondial s-au înregistrat 614 cazuri de coronavirus, confrimate prin laborator. Cele mai multe cazuri, 603 la număr, au fost înregistrate în China. Acestea au fost depistate la persoanele cu vârsta înaintată, printre ei și lucrători medicali.

Specialiștii bat alarma și spun că simptomele coronavirusului sunt asemănătoare unei răceli obișnuite, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată şi dispnee (dificultate în respiraţie).

Totodată, specialiștii ANSP spun că punctele de trecere ale frontierei cu RM sunt dotate cu termoscanere care ar putea sesiza prezența unui asemenea virus.

Situaţia epidemiologică la nivel național privind infecția cu Coronavirusul de tip nou este monitorizată zilnic de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). În caz de suspecție sau depistare a cazurilor de boală infecțioasă, echipele specializate antiepidemice sunt gata să intervină operativ, informează specialiștii ANSP.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă

  • evitarea contactului strâns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;
  • spălarea frecventă a mâinilor, în special după contactul direct cu oamenii bolnavi sau cu mediul în care se află aceștia;
  • evitarea contactului strâns cu fermele de animale sau cu animalele sălbatice;
  • călătorii cu simptome de infecție respiratorie acută trebuie să respecte eticheta tusei (mențineți distanța, acoperiți gura în timpul tusei și strănutului, spălați-vă pe mâini).

În cazul simptomelor care indică prezența unei boli respiratorii, înainte, în timpul călătoriei sau după, călătorii sunt încurajați să solicite asistență medicală și să informeze lucrătorii medicali despre istoricul călătoriei.

Conferința de presă poate fi urmărită pe Jurnal.md.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: