Potrivit  directorului Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), Gheorghe Arpentin, după partea festivă a evenimentului, organizatorii vor veni cu îndemnul către oameni să meargă pe la vinării, să cumpere vinul preferat și să sărbătorească Ziua Vinului cu oamenii dragi, transmite IPN. Va fi organizat și un webinar pentru jurnaliștii care scriu despre vin. În centrul capitalei va fi organizată o expoziție a etichetelor pentru sticlele de vin. La TV și în online vor fi difuzate programe și emisiuni speciale, dedicate tradițiilor milenare în vinificație, iar vinăriile din țară își așteaptă oaspeții cu multe surprize.

Chiar de astăzi, încep pregătirile pentru ediția jubiliară a XX-a a Zilei Vinului, care va avea loc în octombrie anul viitor, spune directorul ONVV. Gheorghe Arpentin a mai spus că recolta mică de struguri din acest an nu e o problemă, pentru că există rezerve, se va face față cererii. Prețurile strugurilor au tendința de creștere pentru că se atestă o cerere mare față de strugurii de bună calitate.

Secretarul de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Mihail Machidon, a remarcat că Ziua Vinului este o zi destinată savurării vinului, dar și promovării acestuia pe piața externă. Oficialul regretă că în capitală nu vor avea loc evenimente în masă, dar are încrederea că mesajul de popularizare a vinului va persista.

Ruxanda Lipcan, reprezentantă a sectorului vinicol, a remarcat că Ziua Vinului este un prilej pentru a interacționa cu consumatorii de vin, de a le afla preferințele. Este o ocazie de promovare a vinăriei și vinurilor, de a permite oamenilor să cunoască mai despre munca celor care stau în spatele vinului. Cu prilejul sărbătorii, vinăria va oferi seturi de vin la un preț avantajos. Se vor face reduceri de preț și în anumite rețele de supermarketuri, la anumite vinuri.

Organizatorii mai spun că, la ediția din acest an a Zilei Vinului, va fi lansat un concurs pentru elaborarea stilului corporativ și logoului Zilei Naționale a Vinului. Concursul va dura până în primăvara anului 2021.