image
Sursa foto: captură video

Vadim Brânzan: „Se petrec extrageri substanțiale de mijloace bănești de pe conturile companiilor cu capital de stat”

„Deținem informații precum că în ultimul timp au avut loc și în continuare se petrec extrageri substanțiale de mijloace bănești de pe conturile companiilor cu capital de stat fie în numerar, fie prin transferuri către conturi off-shore”, sunt declarațiile făcute de noul Ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, într-o conferință de presă.

Această creștere subită a numărului și volumului unor astfel de tranzacții financiare care nu țin de activitatea zilnică, normală, a acestor companii de stat, este suspicioasă și extrem de alarmantă. Putem iarăși deveni martori ale unor fraude comise de către un grup restrâns de indivizi care încă mai dețin controlul asupra companiilor si instituților de stat”, a declarat Vadim Brânzan.

Brânzan a mai spus că se va face un audit detaliat al tuturor tranzacțiilor de acest fel din ultimul timp.

„Vă asigur ca în cazul în care agenții economici cu capital de stat se adeveresc a fi implicați în astfel de tranzacții ilegale care au adus prejudicii statului delapidând averea lui, toate personale implicate indiferent de poziția ocupata vor fi trase la răspundere în conformitate cu Codul Penal și legislația în vigoare”.

Noul ministru face apel către toți funcționarii și managerii agenților economici cu capital de stat, organelor de monitorizare și combatere a crimelor economice: „să dea dovadă de prudență și să se abțină de la efectuarea tranzacțiilor cu caracter dubios sau ilegal”.

Regimul personal și dictatorial a lui Plahotniuc, în ultimele sale clipe de agonie, prin intermediul funcționarilor de stat încalcă nu doar legislația Republicii Moldova, ci și tratatele internaționale cu privire la mișcarea capitalului și spălarea mijloacelor bănești, a mai afirmat Vadim Brânzan.

„Dragi colegi, știu că majoritatea dintre dumneavoastră ați văzut multe Guverne care au venit și plecat, Miniștri care au venit în funcții și au promis multe. Însă de data aceasta situația în care s-a ajuns sub regimul Plahotniuc a devenit tragică. Cunoașteți Dumneavoastră mai bine decât mine câte presiuni se fac pe agenții economici, cum se sufocă economia din cauza monopolurilor care îmbogățesc un grup mic de oameni, despre lipsa de dezvoltare a tuturor ramurilor economiei. Vă îndemn să nu vă implicați în activități ilegale sau dubioase”, a conchis Vadim Brânzan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: