image
Sursa foto: ipn.md

Două spații de agrement vor fi date în exploatare la Ciocana până la sfârșitul lunii

Spațiile de agrement din strada Maria Drăgan și din bulevardul Mircea cel Bătrân 29, aflate în proces de renovare, vor fi date în exploatare la finele lunii august.

Reabilitarea scuarului din strada Maria Drăgan presupune valorificarea unui spațiu de 1,2 hectare, cu vedere panoramică asupra orașului. Aici a fost instalată o balustradă pe o lungime de două sute metri. Sunt amenajate spații verzi, zonă pietonală, precum și mobilier urban . De asemenea, vor fi instalate terenuri de joacă, dar și trei lunete terestre de observare.

Costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de trei milioane de lei.

În scuarul din bd. Mircea cel Bătrân, 29 au fost delimitate aleile pietonale și se lucrează la aplicarea pavajului. Reabilitarea zonei presupune, de asemenea, instalarea iluminatului public decorativ și a mobilierului urban. Va fi și un teren de joacă pentru copii. Gradul de realizare a proiectului este de 60%.

Spațiul public are o suprafață de 0,9 hectare, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice. Costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 1,8 milioane de lei.

Amenajarea scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29, dar și a celui din str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat online.

După ce vor fi date în exploatare, spațiile vor fi îngrijite de pretura de sector și întreprinderile municipale, a precizat pentru IPN șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: