image
Sursa foto: ria.ru

Liderul rebelilor din Ucraina, Alexandr Zaharcenko, a fost ucis într-o explozie

Liderul separatiştilor din regiunea Donetsk din estul Ucrainei, Alexandr Zaharcenko, a fost ucis vineri într-o explozie, conform unei surse din administraţia separatistă, citată de Reuters.

Alexandr Zaharcenko a murit într-o explozie dintr-o cafenea din capitala regiunii Donetsk.

Decesul acestuia a fost raportat de agenţia de presă a rebelilor, Donetsk Republic. Conform informaţiilor oferite de agenţie, auto-proclamatul lider a murit „în urma unui act terorist”.

Autorităţile au arestat mai multe persoane suspectate că au fost implicate în organizarea atacului, a declarat o sursă din cadrul forţelor de securitate ale rebelilor.

În explozia de vineri a fost rănit şi „ministrul de Finanţe” al rebelilor, Alexandr Timofeev.

„Conform informaţiilor preliminare, din păcate totul este adevărat. Liderul republicii a suferit răni mortale”, a declarat Vladislav Berdicevski, oficial al grupării separatiste.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zaharova, a declarat că autorităţile de la Kiev sunt responsabile de moartea lui Zaharcenko.

Conform declaraţiei acesteia, moartea liderului arată că autorităţile din Kiev au decis să se implice într-o „luptă sângeroasă” şi şi-au încălcat promisiunile de pace.

Rebelii separatişti din regiunile Donetsk şi Lugansk refuză să recunoască guvernul ucrainean din Kiev.

Rusia a negat că ar trimite în mod regulat trupe şi arme separatiştilor, dar a admis că „voluntarii” ruşi îi ajută pe rebeli.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: