image
Sursa foto: jurnal.md

Opinii // Acest Guvern ar putea să aducă 70.000 de voturi din regiunea transnistriană contra plată la viitoarele alegeri

Actualul Guvern tehnocrat nu face altceva decât jocurile lui Igor Dodon și va face tot posibilul pentru a frauda alegerile prezidențiale din toamnă, asigurându-i acestuia un nou mandat. Declarațiile au fost făcute de către câțiva deputați și formatori de opinie în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Guvernul Chicu este unul foarte periculos și nu face altceva decât campanie electorală președintelui Igor Dodon, susține Vladimri Kulminski, director executiv IPIS.

Eu nu cred că PD-ul are șanse să ajungă în Parlamentul nou dacă vor fi alegeri parlamentare. Sarcina lor este să primească cât mai mult posibil și să utilezeze toate pârghiile puterii la care ei au acces în scopurile personale.

Actualul Guvern care este subordonat domnului Dodon cu domnul Chicu va încerca să facă tot posibilul să fraudeze alegerile prezidențiale și alegerile parlamentare. Din acest punct de vedere acest Guvern este foarte periculos, noi știm că acest Guvern ar putea să aducă 70.000 de voturi din regiunea transnistriană contra plată și sunt cel puțin 20 de metode de a frauda alegerile și de a schimba rezultatul acestor alegeri”, a declarat în cadrul emisiunii Vladimri Kulminski.

Fostul șeful APP, Igor Grigoriev a menționat că o dată ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu nu a fost susținută în legislativ, campania electorală a lui Igor Dodon devine foarte agresivă.

Din moment ce este închisă sesiunea de primăvară – vară a Parlamentului, noi și așa suntem în plină campanie electorală, dar această campanie va deveni cu mult mai agresivă. Noi vorbim de majoritate parlamentară, dar ea nu este majoritate, ei sunt 49, 50 este o variație foarte sensibilă. Din acest moment campania electorală a lui Dodon devine foarte agresivă”, a spus Grigoriev.

Deputatul PAS Lilian Carp a declarat că prin încheierea sesiunii parlamentare Dodon deconectează Parlamentul de la viața politică.

Astăzi prin decizia de a încheia sesiunea parlamentară face parte din planul său de a deconecta Parlamentul de la viața politică, pentru că el nu poate face față criticii care vine din partea opoziției, îi știrbește foarte mult din imagine, iar sondajele arată, chiar dacă vin din filiera partidului că este într-o cădere din cauza porcăriilor pe care le face el, Dodon”, a punctat Carp.

Igor Munteanu deputatul Platformei DA a menționat că partidul din care face parte nu va ceda atât de ușor și va înainta repetat în lunile următoare moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Noi știm ce va face Guvernul, îl va servi pe Dodon, pe stăpânul lor. Ei nu vor ști ce vom face noi. Eu vreau să vă spun că noi nu vom lăsa atât de ușor ca acest Guvern să facă toate poftele președintelui. Noi și în august dacă vom avea posibilitate vom cere moțiune de cenzură și în septembrie la fel vom cere din nou. Da, există posibilitatea ca Parlamentul să nu se convoace până la alegerile din toamnă, dar atunci sunt sigur că există un grup de deputați care înțeleg cât de acut stă responsabilizarea Guvernului, putem convoca o sesiune extraordinară și să depunem o nouă moțiune de cenzură”, a spus Munteanu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: