image
Sursa foto: Profimedia

UEFA pregătește o nouă competiție continentală și schimbarea Supercupei Europei

UEFA, forul care guvernează fotbalul european, ar pregăti o nouă competiție continentală, care să aibă loc în luna august.

În noul format ar urma să participe patru echipe, câștigătoarea precedentei ediții de UEFA Champions League și alte trei echipe importante ale Europei.

Noua competiție ar urma să debuteze în 2024, de când se va schimba și formatul UEFA Champions League, scrie Marca, publicație care citează L'Equipe.

Formatul competiției va fi de tip semifinale și finală și, deși vor lua startul patru dintre cele mai puternice echipe din Europa, turneul nu se va disputa pe continent.

UEFA ar lua în calcul ca turneul, cel puțin prima ediție, să fie desfășurat în Statele Unite ale Americii, unde fotbalul a devenit foarte popular și meciurile atrag un număr important de fani.

Cel puțin până în 2024, câștigătoarea UEFA Champions League dispută Supercupa Europei împotriva formației care se impune în Europa League, însă apariția noii competiții va produce o schimbare.

Astfel, locul câștigătoarea UEFA Champions League ar urma să fie luat de formația care triumfă în Conference League, care va lupta pentru trofeul Supercupei Europei cu echipa campioană din Europa League.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: