image
Sursa foto: Twitter

Federer, Djokovic, Nadal și Murray, moment legendar înainte de Laver Cup. Poza de milioane + Mesajul emoționant al sârbului

Tenisul masculin a cunoscut o epocă de aur în ultimii 20 de ani, cu jucători precum Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic sau Andy Murray.

Cei patru au scris istorie și au dus tenisul la rang de artă în confruntările directe.

Acum, elvețianul Roger Federer, ajuns la 41 de ani, a anunțat că se retrage din activitatea profesionistă și turneul Laver Cup va fi ultima sa întrecere din carieră.

Competiția are loc în aceste zile la Londra și i-a găsit pe toți cei 4 "titani" făcând parte din aceeași echipă, cea a Europei.

Novak Djokovic a avut un mesaj emoționant, alături de o poză în care apare împreună cu coechipierii săi.

"O experiență posibilă doar o dată în viață să impart terenul cu aceste legende și în același timp rivali. Mulțumesc Laver Cup că faci asta posibil. Aștept un weekend grozav de tenis și o celebrare a carierei lui Roger Federer", a scris Novak Djokovic, pe Twitter.

”Când am decis să-mi anunţ retragerea, înainte de Laver Cup, trebuia să mă decid ce fac aici (la Londra - n.red). Pot să mai joc sau nu? Organizăm ceva special? Pentru că este totuşi un eveniment important, nu doar un demonstrativ.

După aceea, dorinţa mea este să fac un turneu demonstrativ adevărat, cu cine doresc eu, cu oamenii pe care îi vreau şi fani magnifici. Sper că se va putea face în următoarele şase luni. Deci aici este încă ceva intermediar pentru mine. Chiar dacă o să mă opresc după Laver Cup”, a declarat Federer, pentru RTS, notează Agerpres.

Echipa Europei, condusă de Bjorn Borg, este formată din Roger Federer, Novak Djokovic, Andy Murray, Rafael Nadal, Casper Ruud şi Stefanos Tsitsipas, în timp ce echipa Restului Lumii, al cărei căpitan este John McEnroe, îi are în componenţă pe Taylor Fritz, Felix Auger-Aliassime, Diego Schwartzman, Frances Tiafoe, Alex de Minaur şi Jack Sock.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: