image
Sursa foto: Jurnal.md

SIS respinge acuzațiile precum că instituția ar fi fost implicată în reținerea lui Ștefan Gațcan

Serviciului de Informaţii şi Securitate neagă categoric şi respinge acuzațiile aduse precum că instituția ar fi fost implicată în reținerea deputatului Ștefan Gațcan.

„În contextul declaraţiilor apărute în spaţiul public privind implicarea Serviciului de Informaţii şi Securitate în presupusele rețineri, chestionări sau transportare efectuate în privinţa domnului Ștefan Gațcan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, instituţia neagă categoric şi respinge cu fermitate insinuările şi interpretările privind activitatea sa.

Astfel, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm manifestările de includere a Serviciului în dispute cu substrat politic – stări ce afectează imaginea şi credibilitatea instituţiei”, informează SIS printr-un comunicat de presă.

Totodată, instituția precizează că „monitorizează informația parvenită în legătură cu posibilele tentative de corupere a înalților demnitari de stat și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării veridicității informațiilor prezentate, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamat”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: