image
Sursa foto: captură video

Voronin, despre starea de urgență instituită în RM: „Acest Dodon a trecut starea de urgență de la 30 de zile, la 60”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat cu puțin timp în urmă că actualul președinte al țării, Igor Dodon, a trecut cele 30 de zile de stare de urgență propuse de Guvern, la 60 din propria dorință. Declarațiile au fost făcute în cadrul talk-show-ului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Acest Dodon a trecut starea de urgență de la 30 de zile propuse de Guvern, la 60 de zile. Ei(n.r. parlamentarii) în genere nu au idee ce fac acum. Ce o să facă economia țării în 60 de zile, cine vor întoarce pierderile, datoriile?”, se întreabă Vladimir Voronin.

Totodată, fostul șef al statului, Vladimir Voronin, a declarat ironic că el nu înțelege de fapt, ce s-a întâmplat în țara noastră în ultimele două săptămâni, odată cu crearea coaliției PD-PSRM și instituirea Codului Roșu.

„Eu nu înțeleg în genere multe lucruri întâmplate în ultimele 2 săptămâni, referitor la starea de urgență, Cod Roșu, carantina. Care e diferența dintre starea de urgență și carantină?! Dacă tot s-au interzis multe lucruri, transport, etc. Ei știu care e diferența?”, se întreabă Voronin.

Cât despre alegerile parlamentare repetate de la Hâncești, care s-au desfășurat pe timp de carantină, după ce în satul Bălceana a fost depistat un caz pozitiv de COVID-19, iar mai mulți oameni sunt suspectați de prezența virusului, Voronin a spus: „Când s-au petrecut aceste blestemate alegeri de la Hâncești era Cod Roșu, după asta a fost anunțată starea de urgență(...) Ce ardea acolo la ei în Parlament de au lăsat aceste alegeri?! (...) Ei vor cu orice scop să se țină la guvernare”, a declarat ironic Vladimir Voronin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: