image
Sursa foto: Getty Images

Chicharito a intrat definitiv în istoria fotbalului mexican. Performanţele remarcabile ale atacantului

Pentru prima oară din 2002 şi pentru doar a doua oară în istoria participărilor sale, Mexic a câştigat primele două meciuri din grupă la Cupa Mondială. Naţionala "El Tri" a învins Coreea de Sud cu 2-1 şi e aproape de calificarea în optimile de finală.

Javier Hernandez a marcat al doilea gol al echipei pregătite de Juan Carlos Osorio, în minutul 66, la capătul unui contraatac perfect, şi a fost desemnat omul meciului. Mai mult decât atât, "Chicharito" a intrat definitiv în istoria fotbalului mexican.

Fostul atacant al lui Manchester United a devenit primul jucător mexican cu 50 de goluri înscrise în tricoul naţionalei. Hernandez este liderul all-time al marcatorilor pentru Mexic, fiind urmat de Jared Borgetti (46 de goluri) şi Cuauhtemoc Blanco (39).

În vârstă de 30 de ani, jucătorul lui West Ham United îşi poate consolida poziţia în următorii ani şi, totodată, să intre în Top 10 al selecţiilor. Deocamdată, cu 104 prezenţe în tricoul "verde", Chicharito nu prinde acest clasament. Mai are, însă, nevoie de doar cinci meciuri pentru a-l egala pe Alberto Garcia-Aspe, ocupantul locului 10.

De asemenea, prin golul de azi, Javier Hernandez l-a egalat pe Luis Hernandez pe primul loc în clasamentul marcatorilor mexicani la Cupa Mondială. Ambii au câte patru reuşite.

În plus, e doar al treilea jucător al "El Tri" care punctează la trei ediţii ale Cupei Mondiale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: