image
Sursa foto: CBS

Regina Marii Britanii a ieșit la rampă înainte de interviul-șoc acordat de prințul Harry și soția sa: Ce mesaj a transmis

Regina Elisabeta a II-a a subliniat importanţa „devotamentului dezinteresat şi a sentimentului datoriei”, cu câteva ore înainte de difuzarea în SUA a unui interviu-confesiune foarte aşteptat, acordat de prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle.

„Dacă experienţele trăite anul trecut în tot Commonwealth-ul au fost diverse, emoţionante exemple de curaj, hotărâre, devotament dezinteresat şi sentiment al datoriei au fost constatate în cele patru colţuri ale comunităţii Commonwealth-ului”, a spus regina în acest mesaj înregistrat în avans şi difuzat de BBC.

„Aceste timpuri istovitoare pentru atâtea persoane vor fi dezvăluit, de asemenea, în ce măsură, rămânând în contact cu ceilalţi, ne bucurăm de solidaritatea lor şi de sprijinul lor spiritual”, a adăugat Elisabeta a II-a.

Acest mesaj care marchează Ziua Commonwealth-ului a intervenit cu câteva ore înainte de difuzarea unui interviu şoc al prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan Markle canalului de televiziune american CBS în care ducese de Sussex acuză Palatul Buckingham de "colportare de minciuni" cu privire la decizia cuplului de a se îndepărta şi a se instala în California, potrivit unor extrase.

Regina, fiul său prinţul Charles şi soţia acestuia Camilla, nepotul acesteia, prinţul William, şi soţia sa Kate - toţi membrii principali oficiali ai familiei regale - au apărut la Abaţia Westminster în emisiunea BBC difuzată cu începere de la 17:00 GMT pentru a celebra Ziua Commonwealth-ului.

Celebrarea Commonwealth-ului - asocierea 54 de ţări provenind din imperiul colonial britanic - constituise în 2020 ultima apariţie publică a prinţului Harry, 36 de ani, şi a lui Meghan, 39 de ani, în calitate de membri oficiali ai familiei regale, înainte ca ei să se retragă efectiv în aprilie.

Familia regală abordează strâns unită în acest an festivităţile legate celebrarea Commonwealth-ului, în faţa potenţialei crize pe care o va suscita după câteva ore difuzarea interviului-confesiune acordat soţii "Sussex" televiziunii americane, după aproape un an de la retragerea lor din monarhie.

comentarii: