image
Sursa foto: Getty Images

Barcelona pregătește o adevărată ”revoluție” în iarnă: pe cine transferă catalanii și ”lista neagră” a lui Koeman

Ronald Koeman (57 de ani) a început greoi mandatul la Barcelona, care a strâns doar opt puncte în primele șase meciuri din La Liga și se află abia pe locul 12, pierzând (scor 1-3) și marele derby cu rivala Real Madrid.

În aceste condiții, tehnicianul olandez plănuiește o ”revoluție” în iarnă, când catalanii vor să se întărească și totodată să renunțe la câțiva fotbaliști din lot.

Koeman și-a stabilit cele două ținte pentru perioada de transferuri. Vrea să-i aducă în Catalonia pe atacantul Memphis Depay (26 de ani), de la Lyon, și pe fundașul central Eric Garcia (19 ani), de la Manchester City.

Ca să-și permită cele două transferuri, antrenorul de pe Camp Nou e pregătit să renunțe la o serie de jucători care nu l-au impresionat în acest start de stagiune. Primul pe lista plecărilor este Ousmane Dembele, care a prins doar 258 de minute pe teren, fără să își dovedească utilitatea și fără să fie constant.

Dorit de Manchester United și Juventus, francezul ar putea să părăsească Barcelona în iarnă, în ideea în care catalanii vor să își recupereze o parte dintre cele 120 de milioane de euro pe care le-au plătit pe el.

Următorul pe lista neagră a lui Koeman este Martin Braithwaite. Atacantul danez nu l-a convins pe antrenor și ar putea fi vândut la un alt club din La Liga, potrivit Mundo Deportivo.

La fel se va întâmpla și cu Junior Firpo, de care tehnicianul olandez nu mai are nevoie, în condițiile în care îl are la dispoziție pe Sergino Dest, jucător care poate acoperi ambele flancuri ale defensivei.

Alt jucător dispensabil pentru Ronald Koeman sunt Carles Aleñá, pe care Barcelona ar vrea să-l vândă definitiv, în caz că există interes pentru mijlocașul de 22 de ani. În sezonul trecut, Aleñá a fost împrumutat la Betis.

În schimb, Riqui Puig, fotbalist pe care inițial Koeman nu își dorea să conteze, nu este de vânzare, susține presa din Catalonia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: