image
Sursa foto: IGSU

Chișinău: Doi bărbați au ajuns la spital în urma unui incendiu

Doi bărbați au ajuns la spital în urma unui incendiu, produs după miezul nopții pe 9 ianuarie.

Potrivit primelor informații arderea a avut loc într-un apartament dintr-un bloc de locuit de tip cămin din strada Studenților 2/3 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 1:34. La fața locului pentru lichidarea incendiului au intervenit trei echipe de pompieri.

Ajunși la destinație salvatorii au stabilit că o cameră de la etajul 2 cu suprafața de 12 metri pătrați este cuprinsă de flăcări. Imediat pompierii au efectuat desfășurarea de luptă și au mers în recunoaștere. În procesul de intervenție angajații IGSU au reușit să salveze doi bărbați care se aflau în interiorul apartamentului afectat de ardere. Bărbații au fost evacuați, iar serviciul medical de urgență i-a transportat la spital.

În urma incendiului o persoană a primit combustii pe 15% din suprafața corpului fiind internată la Centrul de Combustii din capitală, iar a doua persoană a primit intoxicații cu produsele de ardere a căilor respiratorii fiind preluată de medici la Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău.

Ambii bărbați primesc îngrijiri medicale, starea acestora fiind de gravitate medie. Incendiul a fost localizat la ora 1:46 și complet lichidat la ora 2:02. Datorită intervenției echipelor IGSU, arderea nu a obținut răspândire. Cauza și circumstanțele de producere a incendiului urmează a fi stabilite.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 35 situații de risc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: