image
Sursa foto: captură video

Volodimir Zelenski, în Germania: Ucraina nu va răspunde provocărilor

Preşedintele rus Vladimir Putin a urmărit sâmbătă dimineaţă direct de la Kremlin desfăşurarea unui amplu exerciţiu al forţelor nulceare ruse, informează agenţia RIA Novosti, preluată de CNN. Manevrele militare au implicat aşa-numita „triada nucleară” a Rusiei - avioane strategice, rachete balistice intercontinentale și submarine purtătoare de rachete.

Alături de Putin, la manevrele militare a fost prezent şi preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko. Cei doi şefi de stat au urmărit exerciţiul dintr-un centru de comandă aflat la Kremlin.

Conform ministerului rus al Apărării, la acest exerciţiu militar participă Forţele Aerospațiale, Districtul Militar de Sud, Forțele de Rachete Strategice, precum și Flotele de Nod și a Mării Negrel.

„Pe 19 februarie, sub conducerea comandantului suprem al Forțelor Armete Ruse, V.V. Putin, va avea loc un exercițiu planificat al forțelor strategice de descurajare, în timpul căruia vor fi lansate rachete balistice şi de croazieră”, a precizat ministerului rus al Apărării într-un comunicat difuzat vineri, 18 februarie.

Exercițiile implică „triada nucleară” a Rusiei - avioane sau bombardiere strategice care pot transporta şi lansa rachete nucleare, rachete balistice intercontinentale și submarine purtătoare de rachete strategice ori nucleare.

„Exercițiul forțelor strategice de descurajare a fost planificat pentru a verifica gradul de pregătire a comandei militare și a echipelor de lansare, a echipajelor de pe navele de război și de pe purtătoarele de rachete strategice, precum și siguranța armamentului forțelor strategice nucleare și non-nucleare”, potrivit comunicatului ministerului rus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: