image
Sursa foto: mditv.ro

PCCOCS vine cu detalii despre perchezițiile de la Procuratura Anticorupție și CNA: „Au fost ridicate mai multe calculatoare”

UPDATE 17:15 // Astăzi, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a efectuat acțiuni de urmărire penală în incinta Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție, în cadrul cauzei penale din gestiune, pe faptul falsificării probelor, constrângerea de a face declarații de către persoana care constată infracţiunea, ofiţerul de urmărire penală, procuror, evenimente din perioada 2017-2018.

Necesitatea efectuării acestor acțiuni de urmărire penală a avut drept scop acumularea probatoriului și necesitatea stabilirii adevărului. Astfel, pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la fața locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucție.

Urmare, s-a decis ridicarea calculatoarelor de serviciu și suporturilor electronice purtătoare de informație, care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptei investigate. În rezultat, de la sediul instituțiilor vizate, au fost ridicate patru calculatoare și informații pe șapte usb-uri.

Urmărirea penală este în plină desfășurare. Acțiunile persoanelor pretins a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor, precum și a celor obținute în rezultatul eventualelor probe acumulate astăzi, care vor putea sta la aprecierea acțiunilor persoanelor.

Știrea inițială

Procurorii PCCOCS au efectuat în această dimineață percheziții la Centrul Național Anticorupție, dar și la Procuratura Anticorupție.

Contactată telefonic, Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, a declarat pentru Jurnal.md că: „Nu confirm și nici nu infirm”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: