image
Sursa foto: Profimedia

Moscova introduce noi restricții anti-COVID, după explozia numărului de infectări

Autoritățile din Moscova au anunțat marți introducerea unor noi restricții împotriva COVID-19, începând din 25 octombrie, după ce numărul de infectări a explodat în toată Rusia, ducând la noi recorduri negative.

Autorităţile au ordonat vaccinarea obligatorie a 80% dintre angajaţii serviciilor publice, faţă de 60% în prezent, până la 1 ianuarie 2022.

De asemenea, este avută în vedere efectuarea activităţii în regim de telemuncă pentru 30% din salariaţii întreprinderilor, iar persoanele peste 60 de ani, cu anumite excepţii, vor trebui să rămână în case începând cu 25 octombrie şi până la 25 februarie anul viitor, potrivit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Rusia a înregistrat luni un nou record de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, pentru a cincea zi consecutivă.

Potrivit bilanţului oficial al Guvernului, 34.325 de infectări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, un nou record de la începutul pandemiei. Tot luni au fost raportate şi 998 de decese asociate COVID-19.

Sâmbătă, Rusia a depăşit pentru prima dată pragul simbolic de 1.000 de decese din cauza COVID-19 într-o singură zi, raportând 1.002 de victime. Din acest punct de vedere, Rusia este ţara cel mai grav afectată de pandemia de coronavirus în Europa.

Doar 32% dintre ruşi sunt vaccinaţi cu schemă completă, conform statisticilor oficiale, pe fondul neîncrederii populaţiei faţă de vaccinuri.

Pandemia înregistrează o evoluţie explozivă şi în contextul în care restricţiile sanitare impuse de Guvern sunt foarte limitate, chiar dacă mai multe regiuni au reintrodus recent obligativitatea prezentării codurilor QR pentru a avea acces în spaţiile publice.

Autorităţile de la Kremlin, dorind să protejeze economia, au refuzat să decreteze un lockdown la scară naţională.

De la începutul pandemiei, Guvernul rus a raportat oficial 224.310 de decese asociate COVID-19, acesta fiind cel mai mare bilanţ din Europa. Institutul de statistică Rosstat, care foloseşte o definiţie mai largă a deceselor asociate noului coronavirus, afirmă că numărul deceselor a depăşit în realitate pragul de 400.000.

Noutăţile partenerilor

comentarii: