image
Sursa foto: jurnal.md

Luptă pentru șefia Moldtelecom între actualul director interimar și finul fostului director al companiei

Doi candidați râvnesc la fotoliul de director al S.A. Moldtelecom. Este vorba despre actualul director interimar, Alexandru Ciubuc, și Andrei Durbalov, fost director de vânzări al companiei. Potrivit unui comunicat de presă publicat de Moldtelecom, cei doi sunt singurii care au depus dosarele, ambii fiind admiși la concurs.

Consiliul S.A. Moldtelecom a anunțat concursul pentru funcţia de director general al companiei pe 16 august curent. Asta după ce din noiembrie 2021 compania a fos condusă prin interimat de Ciubuc.

Până a fi numit director interimar la Moldtelecom, Alexandru Ciubuc a locuit timp de 12 ani în Belgia. Este co-fondator al „Enabld” - platformă care oferă expertiză în vânzări, marketing și parteneriate strategice în comunicații, și co-fondator al „DAS Solutions” - o companie care dezvoltă soluții software fiabile și performante pentru industriile de telecomunicații, Fintech, asigurări și e-sănătate.

Anterior, a activat în companii internaționale precum Telekom România și BICS.

Al doilea pretendent la funcția de director Moldtelecom este Andrei Durbalov, finul de cununie al lui Viorel Postolachi, care a deținut șefia Moldtelecom în perioada 2019-2021, dintre care 5 luni prin interimat.

Durbalov are mai mulți ani de experiență în cadul Moldtelecom. A deținut mai multe poziții de management, iar din noiembrie 2019, când nașul său era deja director interimar, și până în martie 2022, a fost director al departamentului vânzări.

Noutăţile partenerilor

comentarii: