El a vorbit după ce protestatarii au incendait motociclete şi au aprins baricade pe bulevardul Saint-Germain, sâmbătă la Paris, subliniind cum protestele împotriva costurilor ridicate ale nivelului de trai şi împotriva preşedintelui Emmanuel Macron au devenit violente.

„Trebuie să păstrăm dreptul de a protesta în Franţa şi trebuie să-i sancţionăm pe cei care încalcă legea", a declarat Philippe pentru televiziunea TF1.

„Acesta este motivul pentru care guvernul pledează în favoarea actualizării legii pentru a-i sancţiona pe cei care nu respectă această obligaţie de a declara protestele, pe cei care iau parte la protestele neautorizate, pe cei care vin la proteste cu cagule pe faţă", a spus Philippe.

El a spus că guvernul ar putea modela noua lege privind legislaţia existentă împotriva huliganilor din fotbal, prin care persoanele acestea să poată fi interzise pe stadioane. Acesta ar putea fi introdus în februarie, a spus el.

Philippe a mai spus că cei care au adus perturbări şi distrugeri în Paris şi în alte oraşe mari în care magazinele au fost jefuite şi băncile vandalizate, vor fi nevoiţi să plătească pentru pagubele pe care le provoacă.

Cele mai recente proteste ale "vestelor galbene" au început paşnic, dar au degenerat sâmbătă după-amiază, în timp ce protestatarii au aruncat cu pietre în forţele de ordine blocând podurile peste Sena.