image
Sursa foto: Getty Images

Cum putea ajunge Cristiano Ronaldo la Barcelona, coleg cu Messi: "Ți-l las cu 17". Un fost președinte a dezvăluit totul

Istoria putea fi alta, iar Cristiano Ronaldo putea ajunge la Barcelona, în loc de Real Madrid, club pentru care a făcut istorie timp de 9 ani.

O spune chiar Joan Laporta, fostul președinte al catalanilor și actual candidat pentru aceeași funcție. Laporta a dezvăluit și detaliile posibilei mutări de la acea vreme.

"Noi eram pe punctul de a-i transfera pe Ronaldinho și Rafa Marquez. Cei din tabăra lui Marquez au sugerat că puteam să luăm și un băiat pe nume Cristiano Ronaldo care, la acea vreme, era la Sporting Lisabona.

Unul dintre agenții lui m-a contactat și mi-a spus: este un jucător pe care deja l-am vândut la Manchester United pentru 19 milioane, dar pe el ți-l las ție cu 17. Însă noi deja am apucat să-l cumpărăm pe Ronaldinho.

La acea vreme, Cristiano juca mai mult în bandă decât în centru, iar noi am crezut că, odată cu investiția în Ronaldinho, el era mai complet. L-am refuzat pe Ronaldo și nu am regretat", a explicat Joan Laporta, potrivit Iniestazo, citat de Marca.

Dacă ajungea la Barcelona, Cristiano Ronaldo putea fi coleg cu cel care avea să-i devină mare rival, Lionel Messi. La acea vreme, aducerea lui Ronaldinho, din 2003, a fost o mutare aextraordinară pentru Barcelona.

Pentru Lionel Messi, Ronaldinho a fost marele său profesor, potrivit publicației spaniole Marca. Argentinianul a crescut alături de Ronaldinho la club, până când brazilianul a înțeles că este momentul să-i cedeze locul și să-i dea numărul 10.

Cristiano Ronaldo a fost transferat de la Manchester United la Real Madrid în iulie 2009, pentru 94 de milioane de euro. După 9 ani, în vara lui 2108, a semnat cu Juventus pentru 117 milioane de euro.

În cei 9 ani petrecuți la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a câștigat 16 trofee majore, a marcat nu mai puțin de 451 de goluri și a oferit 131 de pase decisive în cele 438 de meciuri disputate pentru "galactici", pentru care a bifat 37.831 de minute.

Citeşte mai mult despre

comentarii: