image
Sursa foto: border.gov.md

220 de moldoveni au revenit acasă din Londra și Lisabona cu două rute charter

220 de cetățeni moldoveni au revenit acasă în ultimele 24 de ore din Londra și Lisabona cu două rute charter, anunță Poliția de Frontieră.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 437 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 600 traversări persoane, dintre care 780 treceri la frontiera moldo-română, 593 treceri la frontiera cu Ucraina și 227 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

PTF Leușeni – 504 traversări persoane;

PTF Aeroport Chișinău – 227 traversări persoane (rute charter);

PTF Tudora – 223 traversări persoane;

PTF Sculeni – 166 traversări persoane;

PTF Otaci – 168 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 10 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;

- o persoană a fost depistată la controlul trecerii frontierei de stat cu consemn național;

- un conațional a fost documentat pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 437 persoane și completate 1 600 fișe epidemiologice individuale.

La fel, au fost completate și semnate 1 377 de Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. Trei călători au prezentat stare subfebrilă și conform procedurii de operare a fost anunțat serviciul de urgență 112, care a și preluat persoanele.

Noutăţile partenerilor

comentarii: