„Noi avem de-a face cu un Parlament capturat, cu un stat capturat. După cum se știe, astăzi fracțiunea Partidului Democrat are oficial 42 de persoane. Asta deși la alegeri au obținut doar 19 mandate. Noi vorbim despre motivele reale ale fenomenului de trădare politică mereu și oriunde. Este vorba despre sume de la 200 de mii până la 500 de mii de euro, în funcție de rolul deputatului în partidul de la care se cumpără plus plicurile oferite lunar cu câteva mii de euro. Putem presupune că doar pentru achiziționarea a 15 trădători din Partidul Comuniștilor, Vladimir Plahotniuc a fost nevoit să cheltuiască în jur de cinci milioane de euro”, a declarat deputat PCRM Inna Şupac.

„Până în prezent aceste personaje stau la marginea Parlamentului, singura lor misiune fiind să ridice mâna și cât mai puțin să apese pe butonul microfonului”, a adăugat parlamentara.

Totodată, deputat a declarat că aceste acţiuni trebuie să fie pedepsite cu închisoare: „Acaparatorii și trădătorii să ia câte 15 ani de închisoare pentru uzurparea puterii”.