image
Sursa foto: gov.md

Premierul RM, despre votul acordat RM: „O veste fantastică pentru toți cetățenii noștri iubitori de democrație și libertate”

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița a salutat decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară-candidat la Uniunea Europeană.

„Anunțul făcut de Uniunea Europeană azi, că Republica Moldova e acceptată în calitate de țară candidată UE, este o veste fantastică pentru toți cetățenii noștri iubitori de democrație și libertate. E fructificarea eforturilor depuse de toți cei care au susținut schimbarea, lupta cu corupția și au apărat, uneori cu sacrificii mari, valorile comune ale spațiului european. Meritul e în primul rând al cetățenilor noștri, care într-un moment crucial al istoriei au găsit curaj, hotărâre și discernământ pentru a se scutura de oligarhie și pentru a vota masiv pentru forțe politice care și-au asumat ferm și onest proiectul european pentru Moldova”, a scris pe Facebook Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a mai specificat că Republica Moldova a valorificat oportunitatea istorică oferită de Uniunea Europeană.

„E o șansă pe care nu o puteam rata cu o putere politică angajată sincer pe calea reformelor, cu dorința de a aduce standardele economice și sociale europene în Moldova. Eu știu că oferirea acestui statut nu a fost o decizie simplă. Am muncit pentru ea, până în ultimul moment. Am dus o bătălie diplomatică majoră pentru a convinge decidenții politici europeni să ne susțină. Și am reușit!”, a declarat Natalia Gavrilița.

Noutăţile partenerilor

comentarii: