image
Sursa foto: wox.com

3.500 de companii mari din SUA dau în judecată administrația Trump; Miza: 300 de miliarde de dolari

Aproximativ 3.500 de companii americane, inclusiv Tesla, Ford Motor, Target Corp, Walgreen și Home Depot au dat în judecată administrația Trump în ultimele două săptămâni pentru impunerea de taxe vamale mărite pentru bunuri fabricate în China de peste 300 de miliarde de dolari.

Procesele, deschise la Curtea de Comerț Internațional din SUA, contestă ceea ce numesc escaladarea ilegală a războiului comercial cu China prin impunerea a noi runde de tarife.

Plângerile mai susțin că administrația Trump nu a reușit să impună tarife într-o perioadă legală de 12 luni și nu a respectat procedurile administrative.

Companiile contestă „războiul comercial nelimitat care afectează mărfuri importate din Republica Populară Chineză de importatorii din Statele Unite în valoare de miliarde de dolari”, potrivit plângerii producătorului de piese auto Dana Corp.

Procesele contestă tarifele inluse în două grupuri separate cunoscute sub numele de Lista 3 și Lista 4A.

Alte companii sunt producătorul de camioane grele Volvo Group America de Nord, vânzătorul de piese auto din SUA Pep Boys, compania de îmbrăcăminte Ralph Lauren, Sysco Corp, producătorul de chitare Gibson Brands, divizia americană a Lenovo, Dole Packaged Foods, Itochu Corp și producătorul de echipamente de golf Callaway Golf Co.

La 15 septembrie, Organizația Mondială a Comerțului a constatat că Statele Unite au încălcat regulile comerciale globale prin impunerea unor tarife de miliarde de dolari în războiul comercial cu China.

Administrația Trump spune că tarifele pentru mărfurile chinezești erau justificate deoarece China fura proprietate intelectuală și obliga societățile americane să transfere tehnologie pentru accesul pe piața locală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: