image
Sursa foto: facebook / StopHam Moldova

Video: Imagini cu cetățenii RM care stau de patru zile la granița dintre Polonia și Ucraina: „Dormim sub cerul liber”

Mai mulți cetățeni ai Republicii Modova se plâng că de patru zile dorm sub cerul liber, nu au apă și mâncare și niciun ajutor pentru a reveni acasă. După ce imaginile au apărut pe rețelele de socializare, Ministerul de Externe a anunțat că astăzi două autocare autorizate de Comisia Situații Excepționale se vor deplasa la hotarul Poloniei cu Ucraina pentru a-i aduce acasă pe cetățenii blocați de câteva zile acolo.

Moldovenii care de patru zile se află la graniță între Polonia și Ucraina au adresat pe rețelele de socializare apeluri către autorități ca să-i ajute să ajungă în RM. Oamenii spun că de patru zile dorm sub cerul liber.

„Dragă guvernare, uitați-vă câți oameni suntem, stăm aici deja a patra zi, dar cei de la guvernare nu au venit nici cu o soluție. Am telefonat la consulat, dar niciun răspuns.”

„Ajutați-ne să ajungeam acasă, de șase zile suntem pe drum, ați promis autocare.”

„Noi stăm sub cerul liber de atâtea zile prin ploaie, vânt... Chiar nu vă este milă? Faceți ceva.”

„Toate statele au grijă de cetățenii lor, numai Moldovei nu îi pasă de noi. Poliția poloneză vine și ne aduce apă, da țara noastră nu poate cu nimic să ne ajute?”

Мы остались без еды, воды и денег. Помогите пожалуйста.

Граждане Молдовы, заблокированы на границе Польши с Украиной, просят помощи у правительства. Мы остались без еды, воды и денег. Помогите пожалуйста © Дмитрий Белоус 28.04.2020 Posted by StopHam Moldova on Tuesday, 28 April 2020

Între timp, Ministerul de Externe a anunțat că astăzi două autocare cu autorizarea CSE se vor deplasa la hotarul Poloniei cu Ucraina pentru a prelua cetățenii moldoveni și a-i aduce în Republica Moldova. În context, Ambasadele Republicii Moldova la Varșovia și la Kiev au dispus măsurile care se impun în relația cu autoritățile celor două state în vederea tranzitării și creării unui coridor sanitar spre RM, cu respectarea normelor epidemiologice necesare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: