image
Sursa foto: jurnal.md

Prețul biletelor pentru călătoriile raionale și inter-raionale cresc săptămânal; Oamenii călătoresc doar din necesitate

Costul biletelor pentru călătoriile raionale și inter-raionale crește aproape săptămânal. Tariful pentru călătoriile inter-raionale s-a majorat luni până la 93 de bani, iar cele raionale au ajuns la un leu și trei bani per kilometru. Noile tarife sunt revizuite în fiecare zi de luni. Astfel, un bilet până la Giurgiulești a ajuns să coste aproape 200 de lei. Pasagerii spun că vin la Chișinău doar pentru vizite necesare la medic sau odată în an, la copiii stabiliți aici.

Această femeie vine în capitală aproape în fiecare săptămână. Femeia spune că, timp de o săptămână, prețul unui bilet de călătorie a crescut cu zece lei. N-ar veni, dar este nevoită să-și aducă copii la medic, în Chișinău.

Și acest bărbat vine la Chișinău doar pentru investigații medicale. Până în satul Pogănești, săptămâna trecută achita 80 de lei - acum 82. Și așa crește prețul săptămânal începând cu luna martie, spune bărbatul.

A crescut prețul și pentru călătoriile cu autobuzul în străinătate. La Gara auto de Sud am întâlnit-o pe această femeie, care urma să plece la muncă, în Italia. Vine din satul Pleșeni, raionul Cantemir și spune că sărăcia a făcut-o să se reîntoarcă în străinătate.

Scumpirile bat la buzunar, așa că oamenii călătoresc din ce în ce mai rar, doar din necesitate.

Acest bărbat este șofer pe ruta Chișinău-Giurgiulești. Prețul biletului până la Giurgiulești a crescut într-o săptămână cu opt lei, iar din luna ianuarie cu 75 de lei.

La începutul acestei săptămâni, tariful pentru călătoriile inter-raionale s-a majorat până la 93 de bani, iar pentru cele raionale de 1,03 lei pentru fiecare kilometru parcurs. Noile tarife sunt revizuite săptămânal, în fiecare zid e luni. Se întâmplă după ce pe data de 10 martie, Comisia pentru Situații Excepționale a decis să stabilească tarifele în funcție de prețul la carburanți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: