image
Sursa foto: Profimedia

Un jucător de top, suspectat că și-ar fi falsificat certificatul de vaccinare pentru a juca la Australian Open

Jucătorul australian de tenis Alex de Minaur (32 ATP) se numără printre cei implicaţi într-un caz de certificate de vaccinare anti-COVID false, emise de o grupare ai cărei lideri s-ar afla în Franţa.

Surse au declarat pentru AFP că numele lui de Minaur se află pe lista intrată în posesia poliţiei, însă pe aceasta se mai regăsesc şi alte personaje din lumea sportivă şi nu numai.

De Minaur a participat în ianuarie la Australian Open, unde vaccinarea era obligatorie, ceea ce a făcut ca numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovic, să fie exclus din turneu şi expulzat din ţară.

Cazul a intrat mai întâi în atenţia poliţiei spaniole care a dezmembrat o reţea ce activa în această ţară, dar apoi s-a constatat că aceasta avea ramificaţii şi în Franţa, unde s-ar afla chiar şefii grupării. Până acum, 11 persoane au fost arestate pentru "fals sau uz de fals" şi "2.200 de persoane sunt vizate sub suspiciunea că şi-au obţinut certificatul verde în mod fraudulos", informează Agerpres.

Novak Djokovic a fost expulzat din Australian înainte de startul primului Grand Slam al anului, din cauza faptului că nu era vaccinat. Într-un interviu acordat BBC, liderul mondial şi-a exprimat convingerile pe care le are cu privire la vaccinarea anti-COVID-19.

"Nole" a subliniat că nu ar trebui să fie asociat cu mișcarea antivaccinistă și că el militează pentru dreptul la alegere. Întrebat dacă își va sacrifica participarea la competiții precum Wimbledon și Roland Garros din cauza poziției sale față de vaccin, sârbul, care este nevaccinat, a răspuns: "Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc".

Liderul mondial speră ca cerințele de vaccinare în anumite turnee se vor schimba şi a adăugat că "încerc să fiu deschis cu privire la posibilitatea de a fi vaccinat în viitor, pentru că toți încercăm să găsim în mod colectiv, cea mai bună soluție posibilă pentru a pune capăt Covid".

Novak Djokovic a recunoscut că a fost vaccinat ca şi copil, dar că "am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în propriul corp".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: