image
Sursa foto: libertatea.ro

Consulatul României din Bălți, precizări despre serviciile consulare cu plată și cele gratuite

Consulatul General al României la Bălți precizează că cinci servicii consulare sunt prestate contra unei taxe, iar restul sunt gratuite.

Astfel, contravaloarea blanchetei unui pașaport simplu electronic este de 59 de euro, iar al unui pașaport simplu temporar - 20 de euro.

La înregistrarea cererii de renunțare la Cetățenia română se percep 600 de euro, pentru înregistrarea cererii de verificare a statutului juridic al unei persoane fizice în raport cu Statul român - 30 de euro, iar tariful de publicitate a actelor notariale cu incidență în activitatea notarială este de 3 euro.

Restul serviciilor consulare sunt gratuite. Consulatul General al României nu percepe nicio taxa de programare pentru servicii consulare în aplicația econsulat.ro.

Totodată, Consulatul General al României la Bălți precizează că nu lucrează cu persoanele care-și desfășoară activitatea în afara sediului său.

Cetățenilor Republicii Moldova li se recomandă să nu solicite sau să accepte ajutorul persoanelor din jurul Consulatului sau al firmelor de consultanță care pretind că sunt colaboratorii acestuia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: