image
Sursa foto: welcometobratislava.eu

Scumpirea bruscă a gazului metan crește nemulțumirea taximetriștilor: Au anunțat un protest amplu pentru sâmbătă

Scumpirea bruscă a gazului metan crește nemulțumirea taximetriștilor. Aproximativ o sută de șoferi de taxi au protestat aseară, în coloană, pe străzile capitalei. Aceștia susțin că lucrează în pierdere după scumpirea gazului metan de la opt la 14 lei litrul. Pe lângă prețul gazului, taximetriștii denunță haosul care domină în acest domeniu și cer autorităților să se implice imediat. Pentru a fi auziți, ei preconizează un amplu protest în ziua de sâmbătă, 20 noiembrie.

Taximetriștii au organizat un protest spontan împotriva majorării prețului la gazul metan, care s-a scumpit cu peste 60 la sută, dar și împotriva neregulilor care domină în acest domeniu și pe care spun că sunt nevoiți să le tolereze ca să poată activa.

Scumpirea gazului metan nu este singura nemulțumire a șoferilor de taxi.

Din cauza creșterii prețurilor la carburanți, taximetriștii anticipează o majorare a prețurilor pentru servicii în perioada următoare. Ei au anunțat un protest amplu pentru ziua de sâmbătă, 20 noiembrie. De protest sunt pregătiți și transportatorii auto de pasageri, a căror solicitare de recalculare a tarifelor pentru serviciile de transport rutier au fost ignorate de autorități. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, a spus că Guvernul va analiza solicitările, dar a precizat că majorări de tarife neargumentate nu vor avea loc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: