image
Sursa foto: Facebook/Andrei Năstase

Andrei Năstase, în SUA: Am reușit să pun în mod oficial pe agenda FBI furtul miliardului și laundromatul

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, anunță că a reușit să pună în mod oficial pe agenda Biroului Federal de Investigații (FBI) furtul miliardului, laundromatul mafiei internaționale și toate celelalte scheme care au ruinat sistemul financiar-bancar.

„Acum mai bine de patru ani, la Marea Adunare Națională, oamenii cereau investigarea rapidă a crimelor din sistemul financiar-bancar și o anchetă internațională a jafului secolului. În tot acest răstimp, în calitate de lider civic și politic, m-am adresat instituțiilor Republicii Moldova cu rugămintea repetată de a cere sprijinul partenerilor externi pentru identificarea celor care au comis aceste crime împotriva poporului și pentru depistarea și recuperarea banilor. Din păcate, cei aflați în fruntea structurilor captive ale statului nu au dorit să se facă lumină. Însă astăzi, din postura de viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, am reușit să pun în mod oficial pe agenda Biroului Federal de Investigații (FBI) furtul miliardului, laundromatul mafiei internaționale și toate celelalte scheme care au ruinat sistemul financiar-bancar și au secătuit țara noastră de resurse atât de necesare”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, ministrul de Interne anunță că a avut, în debutul vizitei sale în Statele Unite ale Americii, întrevederi cu înalți funcționari ai FBI și a înmânat scrisoarea prin care le solicită partenerilor americani să ofere suportul plenar în localizarea și aducerea în fața justiției din Republica Moldova a tuturor celor care au comis aceste fărădelegi, începând cu Plahotniuc și Șor și toți complicii lor.

„Am primit asigurări că FBI ne va oferi întreg sprijinul pentru ca în țara noastră să se facă, în sfârșit, dreptate. Mereu am fost un om al faptelor și al cuvântului onorat! La mai puțin de 100 de zile de la preluarea mandatului, reușesc să îndeplinesc unul din cele mai importante deziderate ale celor care, la 6 septembrie 2015, au votat Proclamația Marii Adunări Naționale pentru izbăvirea statului de captivitatea oligarhiei criminale”, a mai spus Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: