image
Sursa foto: Președinția RM // Facebook

Președintele Consiliului European Charles Michel: „UE este cel mai de încredere partener al Moldovei”

Președintele Consiliului European își exprimă „sprijinul total președintelui Maia Sandu și agendei ei ambițioase”.

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European Charles Michel, care se află la Chișinău.

UE este cel mai de încredere partener al Moldovei. Sprijinul nostru merge mână în mână cu reformele. Combaterea corupției și consolidarea statului de drept sunt singura cale de urmat”, a declarat Charles Michel.

La fel acesta a menționaat că UE urmărește îndeaproape situația politică din RM și speră la consolidarea unei majorități stabile.

Noi așteptăm ca actorii politici să acționeze în interesul superior al cetățenilor.

Mesajul nostru este foarte clar, noi suntem convinși că trebuie implementate reforme, că se luptă cu corupția. Agenda președintei este una corectă în consolidarea relației cu Uniunea Europeană.

Condițiile de viață a oamenilor în Republica Moldova țin de posibilitatea de a implementa reforme. Dacă vrem mai multe investiții este prioritar să ne asigurăm că se luptă cu corupția și că supremația legii este asigurată.

Sprijinul nostru este legat de supremația legii și standardele democratice. Eforturile dumneavoastră de avansa pe investigarea fraudei bancare și lupta cu corupția sunt cruciale pentru a consolida națiunea”, a declarat președintele Consiliului European Charles Michel, după întrevederea cu Maia Sandu.

Oficialii au discutat despre relațiile dintre Republica Moldova și UE, despre viitorul Parteneriatului Estic, dar și despre depășirea crizei pandemice.

Declarațiile pot fi urmărite aici

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: