image
Sursa foto: Realitatea.md

Reacția PG la solicitarea deputatei Inga Grigoriu privind suspendarea din funcție a procurorului general

Procuratura Generală a emis o reacție după ce deputata Platformei Demnitate și Adevăr, Inga Grigoriu, a adresat o sesizare Consiliului Superior al Procurorilor în care a solicitat suspendarea din funcție a procurorului general, Alexandru Stoianoglo, și desemnarea unui procuror care să-l cerceteze penal.

Serviciul de presă al PG informează că în cadrul efectuării urmăririi penale pe dosarul privind „amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală”, PCCOCS examinează și sesizarea deputatei Inga Grigoriu.

Potrivit PG, deputata și-a bazat solicitarea pe o „pseudo-investigație jurnalistică”, publicată recent pe un portal din Ucraina, în care „se operează cu date false pentru a acredita ideea că familia Procurorului General ar avea tangențe cu anumite companii afiliate lui Veaceslav Platon”.

Precizăm că pretinsele investigații jurnalistice fac deja obiectul unei cauze penale instrumentate de PCCOCS sub aspectul amestecului în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, în interesele unei organizații criminale.

Totodată, ținem să atragem atenția publicului asupra intensității și cercului de persoane cointeresate în denigrarea și înlăturarea conducerii Procuraturii Generale, precum și în compromiterea anchetei pe dosarele de rezonanță. Or, având grave carențe în materie de cunoaștere a dreptului și a normelor procesual-penale, deputatul Grigoriu își asumă acțiuni, din care se poate deduce că fie acționează din necunoaștere, fie este consiliată și ghidată de persoane care reprezintă anumite grupuri de interese și categoric nu-și doresc evoluția anchetelor într-un format necontrolat de ei”, se arată în comunicatul PG.

În acest context, Procuratura informează că va continua să realizeze anchetele obiectiv, confidențial și cu respectarea rigorilor legale.

Amintim că deputata Inga Grigoriu a solicitat suspendarea temporară din funcție a procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în legătură cu o investigație publicată la începutul lunii aprilie de presa ucraineană. Deputata a solicitat Consiliului Superior al Procurorilor numirea unui procuror care să verifice informațiile apărute în mass-media.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: