image
Sursa foto: foto simbol

Primul membru al grupului criminal care a traficat 11 moldovence în Grecia, inclusiv o minoră, trimis în judecată

Un moldovean de 25 de ani a fost trimis în judecată, fiind învinuit de trafic de ființe umane și trafic de copii, comise în cadrul unui grup criminal organizat. Acesta ar fi traficat 11 moldovence, inclusiv o adolescentă în Atena, Grecia, în scop de exploatare sexuală comercială, în mai multe case de toleranță clandestine.

În prezent, inculpatul este plasat în arest. Pentru faptele comise, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 20 de ani sau chiar cu detenție pe viață, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani, informează Procuratura Generală.

Amintim că în octombrie curent, în cadrul acestui dosar, procurorii PCCOCS au fost parte a unei operațiuni internaționale, care a anihilat un grup criminal organizat internațional, organizat și condus de persoane de origine albaneză, în care activau și cetățeni ai Germaniei, Greciei, dar și ai Republicii Moldova.

Reieșind din caracterul complex al investigațiilor, urmărirea penală continuă, iar recent au fost repatriate alte două victime, care în prezent beneficiază de asistența necesară din partea autorităților.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: