image
Sursa foto: Jurnal.md

Energocom a procurat 5,6 milioane m3 de gaze naturale; Au fost transferate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia

Energocom a procurat, miercuri, 5,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, care au fost transferate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia, la frontieră cu Ucraina. Fapt ce demonstrează că gazele naturale și lumina NU pot veni doar din Federația Rusă. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii Andrei Spânu, pe canalul de Telegram.

„În premieră, Republica Moldova a importat gaze naturale în sistem revers, dinspre Vest spre Est, și astfel a anulat mitul că gazele naturale și lumina pot veni doar din Federația Rusă. Miercuri, Energocom a procurat 5,6 milioane de metri cubi de gaze naturale, care au fost transferate prin punctul de livrare Budnice din Slovacia, la frontieră cu Ucraina. Acestea completează stocurile de rezervă pe care le face Energocom pentru a asigura Republica Moldova cu necesarul de gaze naturale pentru această iarnă și contribuie la independență energetică a țării noastre", spune Spânu.

Potrivit vicepremierului, stocurile actuale de gaze naturale, efectuate de Energocom, reprezintă 157 de milioane m3.

„Ceea ce la prima vederea părea că ne va distruge, iată că ne face mai puternici. Așa cum am promis, solidari, cu efort de economisire, vom trece cu bine această iarnă, vom ieși din sezonul rece cu capul sus, mai puternici și independenți energetic", a conchis ministrul.

Citește și: În noiembrie, Gazprom va livra doar jumătate din necesarul de gaze naturale țării noastre; Ce contracte a semnat Energocom

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: