image
Sursa foto: jurnal.md

Reprezentanții HoReCa cer ca localurile să rămână deschise după ora 22:00; „Mii de oameni rămân fără locuri de muncă”

Reprezentanții HoReCa au înaintat o solicitare către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău prin care cer scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică. Totodată, cer să fie permisă desfășurarea evenimentelor festive cu caracter unic până în 50 persoane.

„Solicităm permiterea activității teraselor de vară pe municipiul Chișinău, conform schemelor de amplasare din anul trecut, în lipsa unui regulament în vigoare. Toate aceste stricții au fost impuse la finele lunii noiembrie 2020 de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, atunci când situația epidemiologică pe țară era alarmantă, înregistrând zilnic peste 1.200 cazuri de COVID-19.Pe municipiul Chișinău, în ultima lună se atestă sub 100 cazuri/zi”, se menționează în solicitare.

Proprietarii de localuri mai spun că odată cu redeschiderea sectorului Horeca din 15 iunie 2020, în urma carantinei din primăvara aceluiași an, au avut îndatorii foarte mari față de arendatori, furnizori, întârzieri la plata taxelor și impozitelor.

În prezent, se atestă pierderi de 80% comparativ cu anul 2019. Aceste dure restricții duc la închideri în masă a agenților economici și la pierderea locurilor de muncă a mii de oameni care rămân fără surse de venit”, se mai arată în solicitare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: