image
Sursa foto: romanialibera.ro

DNA cere trei ani de închisoare cu executare pentru Călin Popescu Tăriceanu

Trei ani de închisoare cu executare pentru al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu. Este pedeapsa cerută de DNA la ultimul termen al dosarului în care preşedintele Senatului e judecat pentru mărturie mincinoasă.

În pledoaria sa, procurorul Anticorupţie a susţinut că obligația de a fi onest îi este total străină lui Tăriceanu şi că argumentele invocate în apărarea lui sunt „puerile și lipsite de logică”.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a ascuns adevărul în legătură cu implicarea lui Remus Truică și a foștilor săi consultanți israelieni, în retrocedarea unor terenuri către Paul al României.

Preşedintele Senatului român, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat la Curtea Supremă că acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA „se bazează pe mistificări şi contradicţii grave”, potrivit Agerpres.

Mai mult, procurorul DNA a susținut reprezentantul Parchetului în fața Curții Supreme, obligația de a fi onest îi este total străină demnitarului, care a ascuns adevărul în legătură cu implicarea lui Remus Truică și a foștilor săi consultanți israelieni in retrocedarea unor terenuri către Paul al României.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: