Ambasadorul Daniel Ioniţă a declarat că cetăţenii români vor putea să voteze în cadrul ambelor scrutine sau vor putea să participe doar la europarlamentare sau numai la referendumul naţional.

Totodată, cei care iniţial au optat pentru un singur scrutin, iar mai apoi se vor răzgândi şi vor decide să voteze şi la al doilea, vor putea s-o facă până la ora închiderii secţiilor de votare.

Daniel Ioniţă a prezentat şi buletinele de vot pentru alegerile de duminică. La europarlamentare, primele în buletinele de vot sunt: PSD, Alianţa USR-PLUS, Partidul PRO România şi UDMR. Urmează PNL, ALDE, Partidul Prodemo şi Mişcarea Populară.

În total, sunt 13 formaţiuni politice şi trei candidaţi independenţi.

Totodată, diplomatul a reamintit că pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 36 de secţii de votare, inclusiv opt în municipiul Chişinău: la Ambasada României, la Consulat, la Institutul Cultural "Mihai Eminescu", la Direcţia "Căii Ferate din Moldova", la liceele "Gheorghe Asachi" și "Spiru Haret" și la Universitatea de Stat din Moldova.

De asemenea, în acest an, va exista o secţie de votare şi la Durleşti. Adresele exacte ale secţiilor de votare sunt disponibile pe site-ul Ambasadei României în Republica Moldova - chisinau.mae.ro.