image
Sursa foto: Jurnal.md

Sesizare către PG privind Aeroportul: Dodon vrea ca lumea să uite de cererea de anulare a contractului de concesiune

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a expediat o sesizare în adresa procurorului general în care solicită informații privind ancheta penală în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Și asta după ce ieri, Avia-Invest, care gestionează Aeroportul, a confirmat că a cedat pachetul de control companiei oligarhului rus Andrei Goncearenko.

Pe 4 octombrie, Parlamentul a adoptat hotărârea privind raportul Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare şi desfăşurare a privatizării şi concesionării proprietăţii publice începând cu anul 2013 asupra evaluării modului de pregătire şi desfăşurare a concesionării Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internaţional Chişinău”.

„Văd că Dodon tare vrea ca societatea să uite de acest document important și sarcinile trasate în el pentru mai multe autorități. Agenția Proprietății Publice azi a vorbit despre rezilierea contractului de concesionare doar pe viitor și doar condiționat, de parcă nici nu există cerere de reziliere a acestuia în instanța de judecată din 10 septembrie 2019, care se află în instanță de judecată. Sau poate APP a retras-o pe ascuns?În acest context, dat fiind faptul că termenul de executare a deciziei Parlamentului a expirat pe 18 decembrie, în calitate de vicepreședinte al Parlamentului am solicitat de la mai multe autorități informația privind măsurile de executare a prezentei Hotărări. Și în primul rând m-am adresat către Procuratura Generală”, a comentat Slusari.

„Legislativul și societatea trebuie să cunoască cum se desfășoară ancheta penală privind concursul de concesionare a Aeroportului, organizat în 2013, la care compania lui Șor a fost trasă de ureche pentru a gestiona unul din cele mai importante obiective Republicii Moldova. La fel, sunt curios dacă organele noastre de anchetă au întreprins toate măsurile necesare pentru a bloca orice tranzacție cu acțiunile companiei Avia Invest, care gestionează AIC”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului.

Precizăm că Avia-Invest, companiacare administrează Aeroportul Internațional Chișinău, a confirmat ieri că NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei Komaksavia Airport Invest Ltd, care deține 95% din Avia-Invest. Beneficiarul companiei Komaksavia Airport Invest Ltd este oligarhul rus Andrei Goncearenko.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: