image
Sursa foto: Jurnal.md

Veaceslav Platon adresează o scrisoare conducerii statului

Veaceslav Platon, condamnat în decembrie 2018 la 25 de ani de închisoare într-un dosar învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților „Pantera”, a adresat conducerii actuale a Republicii Moldova o scrisoare în care cere ca din dosarul lui să fie excluşi judecătorii lui Plahotniuc, iar în examinarea dosarului, să fie respectată legea.

Platon se adresează preşedintelui Igor Dodon, preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greceanâi, şi premierului Maia Sandu printr-un mesaj publicat pe pagina lui de facebook

"De mai bine de trei ani, voi şi cu mine, fiecare la nivelul nostru, luptăm împotriva dictaturii lui Plahotniuc. În această luptă, cineva a fost mai norocos, şi cineva mai puțin norocos. Oricine ar putea fi în locul meu, să fie acuzat de cele mai ridicole păcate. Acum a venit momentul adevărului, iar dreptatea şi legea ar trebui să fie singura măsură a gândurilor și acțiunilor.

Din nefericire, m-am confruntat cu încercările lui Plahotniuc şi a celor care-i mai rămăseseră să influențeze judecătorii. Metodele lor sunt aceleași: compromiterea, șantajul, luarea de mită, manipularea.

Într-o situație în care domnește confuzia în sistemul judiciar, influența lui Plahotniuc este încă puternică. Prin urmare, vă adresez o solicitare de protecție, în cazul meu, recunoscută de Departamentul de Stat al SUA, excluderea judecătorilor care acţionează la presiunea lui Plahotniuc și a poporului său și de a asigura statul de drept și lege", a declarat Veaceslav Platon.

facebook.com/platonzamoldovufacebook.com/platonzamoldovu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: