Platon se adresează preşedintelui Igor Dodon, preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greceanâi, şi premierului Maia Sandu printr-un mesaj publicat pe pagina lui de facebook

"De mai bine de trei ani, voi şi cu mine, fiecare la nivelul nostru, luptăm împotriva dictaturii lui Plahotniuc. În această luptă, cineva a fost mai norocos, şi cineva mai puțin norocos. Oricine ar putea fi în locul meu, să fie acuzat de cele mai ridicole păcate. Acum a venit momentul adevărului, iar dreptatea şi legea ar trebui să fie singura măsură a gândurilor și acțiunilor.

Din nefericire, m-am confruntat cu încercările lui Plahotniuc şi a celor care-i mai rămăseseră să influențeze judecătorii. Metodele lor sunt aceleași: compromiterea, șantajul, luarea de mită, manipularea.

Într-o situație în care domnește confuzia în sistemul judiciar, influența lui Plahotniuc este încă puternică. Prin urmare, vă adresez o solicitare de protecție, în cazul meu, recunoscută de Departamentul de Stat al SUA, excluderea judecătorilor care acţionează la presiunea lui Plahotniuc și a poporului său și de a asigura statul de drept și lege", a declarat Veaceslav Platon.

facebook.com/platonzamoldovufacebook.com/platonzamoldovu